Mariani's totale jaarvergoeding komt dan uit op 1,8 miljoen euro. Dat zou iets lager zijn dan voor het boekjaar 2009. Toen kon de Franse CEO Pierre Mariani op 1,95 miljoen euro rekenen. Het ging dat jaar om een vast salaris van 1 miljoen euro, een bonus van 800.000 euro en een pensioenstorting van 147.830 euro.

Oproep om geen bonussen te betalen
Dexia's raad van bestuur zou de bezoldigingen twee weken geleden vastgelegd hebben. Dat vernam De Morgen uit goede bron. Mariani kreeg zijn bonus dus toebedeeld nog voor de opgemerkte oproep van gouverneur Luc Coene van de
Nationale Bank om geen bonussen uit te betalen zolang de staatssteun niet is terugbetaald. Het ziet ernaar uit dat Dexia deze oproep naast zich neerlegt.

Minder winst
Hoewel Dexia vorig jaar 28 procent minder winst maakte dan het jaar voordien, ligt het globale vergoedingen en beloningspakket voor de directie in dezelfde grootorde als in 2009, zo schrijft De Morgen nog.

Dexia publiceert donderdag het jaarverslag 2010. (Belga/EE)


Mariani's totale jaarvergoeding komt dan uit op 1,8 miljoen euro. Dat zou iets lager zijn dan voor het boekjaar 2009. Toen kon de Franse CEO Pierre Mariani op 1,95 miljoen euro rekenen. Het ging dat jaar om een vast salaris van 1 miljoen euro, een bonus van 800.000 euro en een pensioenstorting van 147.830 euro. Oproep om geen bonussen te betalen Dexia's raad van bestuur zou de bezoldigingen twee weken geleden vastgelegd hebben. Dat vernam De Morgen uit goede bron. Mariani kreeg zijn bonus dus toebedeeld nog voor de opgemerkte oproep van gouverneur Luc Coene van de Nationale Bank om geen bonussen uit te betalen zolang de staatssteun niet is terugbetaald. Het ziet ernaar uit dat Dexia deze oproep naast zich neerlegt.Minder winst Hoewel Dexia vorig jaar 28 procent minder winst maakte dan het jaar voordien, ligt het globale vergoedingen en beloningspakket voor de directie in dezelfde grootorde als in 2009, zo schrijft De Morgen nog. Dexia publiceert donderdag het jaarverslag 2010. (Belga/EE)