De nieuwe bedrijfswagenbelasting van de regering Di Rupo, die rekening houdt met de cataloguswaarde van een auto, heeft ervoor gezorgd dat heel wat fiscaal oninteressante modellen te koop aangeboden worden op de tweedehandsmarkt.

In het eerste kwartaal van 2012 is het aanbod luxewagens op de tweedehandsmarkt met 25 procent gestegen tegenover dezelfde periode 2011. Voor een aantal modellen werden door de autozoekertjessite AutoScout24.be forse prijsdalingen genoteerd. Er zijn dus koopjes te doen.

"Een luxeauto als bedrijfswagen is onbetaalbaar geworden", zegt Vincent Hancart, managing director van AutoScout24.be. "Bedrijven verkopen opvallend meer Audi Q7's en Porsche 911's op de tweedehandsmarkt."

Het aantal aangeboden luxeterreinwagens is met liefst 35 procent toegenomen. Zo steeg het aanbod van het type Range Rover Sport met 29 procent, dat van de BMW X5 met 36 procent, van de Audi Q7 met 41 procent en dat van de Mercedes M-Klasse met 49 procent.

Door het ruimere aanbod zijn de vraagprijzen voor de luxewagens met gemiddeld 8 procent gedaald. Wie een tweedehandse Audi Q7 wil kopen, betaalt daar vandaag 19 procent minder voor.

Wie denkt een Porsche te kunnen bemachtigen voor een prikje, vergist zich. Hoewel er een kwart meer Porsches van het type 911 wordt aangeboden, blijven de prijzen stabiel.

Volgens Hancart zal de trend van goedkope luxewagens op de tweedemarkt verder doorzetten, aangezien veel bedrijven meerjarige leasecontracten voor bedrijfswagens afgesloten hebben.

"In de komende maanden en jaren zullen nog veel van deze contracten aflopen en evenveel luxewagens op de tweedehandsmarkt belanden. Voor autofans met een hoger budget zijn er in elk geval koopjes te doen," luidt het. (Belga/BO)

De nieuwe bedrijfswagenbelasting van de regering Di Rupo, die rekening houdt met de cataloguswaarde van een auto, heeft ervoor gezorgd dat heel wat fiscaal oninteressante modellen te koop aangeboden worden op de tweedehandsmarkt. In het eerste kwartaal van 2012 is het aanbod luxewagens op de tweedehandsmarkt met 25 procent gestegen tegenover dezelfde periode 2011. Voor een aantal modellen werden door de autozoekertjessite AutoScout24.be forse prijsdalingen genoteerd. Er zijn dus koopjes te doen."Een luxeauto als bedrijfswagen is onbetaalbaar geworden", zegt Vincent Hancart, managing director van AutoScout24.be. "Bedrijven verkopen opvallend meer Audi Q7's en Porsche 911's op de tweedehandsmarkt." Het aantal aangeboden luxeterreinwagens is met liefst 35 procent toegenomen. Zo steeg het aanbod van het type Range Rover Sport met 29 procent, dat van de BMW X5 met 36 procent, van de Audi Q7 met 41 procent en dat van de Mercedes M-Klasse met 49 procent. Door het ruimere aanbod zijn de vraagprijzen voor de luxewagens met gemiddeld 8 procent gedaald. Wie een tweedehandse Audi Q7 wil kopen, betaalt daar vandaag 19 procent minder voor.Wie denkt een Porsche te kunnen bemachtigen voor een prikje, vergist zich. Hoewel er een kwart meer Porsches van het type 911 wordt aangeboden, blijven de prijzen stabiel. Volgens Hancart zal de trend van goedkope luxewagens op de tweedemarkt verder doorzetten, aangezien veel bedrijven meerjarige leasecontracten voor bedrijfswagens afgesloten hebben. "In de komende maanden en jaren zullen nog veel van deze contracten aflopen en evenveel luxewagens op de tweedehandsmarkt belanden. Voor autofans met een hoger budget zijn er in elk geval koopjes te doen," luidt het. (Belga/BO)