Ook andere grote spelers in de financiële wereld, Deutsche Bank en Barclays, verloren veel geld nadat de Zwitserse centrale bank donderdag met de aankondiging naar buiten kwam. Volgens Bloomberg gaat het bij Deutsche Bank om 150 miljoen dollar en bij het Britse concern om minder dan 100 miljoen. Woordvoerders van de betreffende banken wilden niet reageren.

Zwitserland schokte wereldwijd de markten door de koppeling tussen de koers van de eigen frank en de euro los te laten. De frank werd ten opzichte van andere valuta in korte tijd tientallen procenten meer waard. (Belga/NS)

Ook andere grote spelers in de financiële wereld, Deutsche Bank en Barclays, verloren veel geld nadat de Zwitserse centrale bank donderdag met de aankondiging naar buiten kwam. Volgens Bloomberg gaat het bij Deutsche Bank om 150 miljoen dollar en bij het Britse concern om minder dan 100 miljoen. Woordvoerders van de betreffende banken wilden niet reageren. Zwitserland schokte wereldwijd de markten door de koppeling tussen de koers van de eigen frank en de euro los te laten. De frank werd ten opzichte van andere valuta in korte tijd tientallen procenten meer waard. (Belga/NS)