Volgens de flashraming van de NBB is de economische groei in ons land op kwartaalbasis dus versterkt met 0,3%. In vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar nam de activiteit toe met 0,4%.

Voorts brengt de Nationale Bank van België woensdag meer duidelijkheid over de economische activiteit in het tweede kwartaal.

Eerder raakte al bekend dat het Belgische bbp in het vorige kwartaal met 0,2% gestegen was ten opzichte van het eerste kwartaal. Die toegevoegde waarde blijkt in dat kwartaal vooral te danken aan de industrie (+0,5%) en de diensten (+0,2%). De bouwsector noteerde in het tweede kwartaal een terugval met -0,4%.

Ons land mag de herwonnen activiteit grotendeels op rekening schrijven van de buitenlandse vraag, die met +1,3 % aantrok tegenover een zwakkere binnenlandse vraag (+0,9 %). Die binnenlandse vraag werd vooral gestut door de consumptie van de huishoudens (+0,3%) en de investeringen van de bedrijven (+0,8%). (BO)

Volgens de flashraming van de NBB is de economische groei in ons land op kwartaalbasis dus versterkt met 0,3%. In vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar nam de activiteit toe met 0,4%.Voorts brengt de Nationale Bank van België woensdag meer duidelijkheid over de economische activiteit in het tweede kwartaal.Eerder raakte al bekend dat het Belgische bbp in het vorige kwartaal met 0,2% gestegen was ten opzichte van het eerste kwartaal. Die toegevoegde waarde blijkt in dat kwartaal vooral te danken aan de industrie (+0,5%) en de diensten (+0,2%). De bouwsector noteerde in het tweede kwartaal een terugval met -0,4%. Ons land mag de herwonnen activiteit grotendeels op rekening schrijven van de buitenlandse vraag, die met +1,3 % aantrok tegenover een zwakkere binnenlandse vraag (+0,9 %). Die binnenlandse vraag werd vooral gestut door de consumptie van de huishoudens (+0,3%) en de investeringen van de bedrijven (+0,8%). (BO)