Dat schrijven verschillende kranten. De juridische dienst van Dexia zou volgens bronnen de zaak aan het onderzoeken zijn. Het schandaal rond de manipulatie van de interbankenrente door zestien banken, waaronder Barclays en JP Morgan, zou Dexia getroffen hebben via de renteswaps en financiële derivaten in de portefeuille gelinkt aan de Libor-tarieven.

Voorlopig is de impact nog niet gekend. "Maar het heeft gewogen op de liquiditeitsnoden van de groep en heeft de val versneld", aldus een interne bron aan De Tijd.

Ook bij Belfius loopt er een gelijkwaardig intern onderzoek. De Standaard meldt op basis van bronnen dat de staatsbank daarvoor zelfs nauw samenwerkt met het vroegere moederbedrijf.

Referentierente

Het Libor-schandaal barstte enkele weken geleden los toen bekend raakte dat de Britse bank Barclays een boete van 450 miljoen dollar had betaald aan de Britse en Amerikaanse toezichthouders wegens pogingen om de Londen-interbankenrente Libor, de meest gebruikte referentierente voor financiële producten, te manipuleren. Later bleek dat de Britse bank niet alleen handelde. (Belga/KVDA/PC)

Dat schrijven verschillende kranten. De juridische dienst van Dexia zou volgens bronnen de zaak aan het onderzoeken zijn. Het schandaal rond de manipulatie van de interbankenrente door zestien banken, waaronder Barclays en JP Morgan, zou Dexia getroffen hebben via de renteswaps en financiële derivaten in de portefeuille gelinkt aan de Libor-tarieven. Voorlopig is de impact nog niet gekend. "Maar het heeft gewogen op de liquiditeitsnoden van de groep en heeft de val versneld", aldus een interne bron aan De Tijd. Ook bij Belfius loopt er een gelijkwaardig intern onderzoek. De Standaard meldt op basis van bronnen dat de staatsbank daarvoor zelfs nauw samenwerkt met het vroegere moederbedrijf. Referentierente Het Libor-schandaal barstte enkele weken geleden los toen bekend raakte dat de Britse bank Barclays een boete van 450 miljoen dollar had betaald aan de Britse en Amerikaanse toezichthouders wegens pogingen om de Londen-interbankenrente Libor, de meest gebruikte referentierente voor financiële producten, te manipuleren. Later bleek dat de Britse bank niet alleen handelde. (Belga/KVDA/PC)