Volgens het ABS is de hogere graanprijs maar een voorwendsel om de consument meer te doen betalen. De landbouworganisatie aanvaardt niet langer dat de sector van de verwerking en de distributie elke stijging van de graanprijs gebruiken om hun broodprijs op te krikken.

Net zoals de consumentenvereniging OIVO wijst het ABS erop dat het brood niet goedkoper wordt wanneer de graanprijs zakt. "En dit terwijl de landbouwers wel afhankelijk zijn schommelingen van de markt." In 2009 was er trouwens een overaanbod en kregen de boeren minder geld voor hun graan, luidt het. "Eigenaardig genoeg hebben we niet gemerkt dat de broodprijs in die periode daalde. De winst mag niet steeds naar dezelfde kant gaan", aldus Guy Depraetere van ABS.

Het Algemeen Boerensyndicaat wijst er nog op dat de graanprijs maar 5 procent van de broodprijs bedraagt.

Volgens het ABS is de hogere graanprijs maar een voorwendsel om de consument meer te doen betalen. De landbouworganisatie aanvaardt niet langer dat de sector van de verwerking en de distributie elke stijging van de graanprijs gebruiken om hun broodprijs op te krikken.Net zoals de consumentenvereniging OIVO wijst het ABS erop dat het brood niet goedkoper wordt wanneer de graanprijs zakt. "En dit terwijl de landbouwers wel afhankelijk zijn schommelingen van de markt." In 2009 was er trouwens een overaanbod en kregen de boeren minder geld voor hun graan, luidt het. "Eigenaardig genoeg hebben we niet gemerkt dat de broodprijs in die periode daalde. De winst mag niet steeds naar dezelfde kant gaan", aldus Guy Depraetere van ABS. Het Algemeen Boerensyndicaat wijst er nog op dat de graanprijs maar 5 procent van de broodprijs bedraagt.