Dat schrijft de krant De Tijd verwijzend naar bronnen in regeringskringen.

De rente op tienjarige Belgische staatsobligaties zakte maandag met 8 basispunten naar 0,55 procent. Dat was vooral te danken aan de aankoop van overheidspapier door de Nationale Bank in het kader van het stimulusprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB).

Bij de opmaak van de begroting 2015 voorspelde de schatkist een tienjaarsrente van 2,01 procent. De raming van de rentelasten door de schatkist is doorgaans gebaseerd op de verwachtingen van de markten, die een rentestijging later dit jaar voorspellen. Maar als de rente stabiliseert op het niveau van maandag, kan de meevaller volgens de berekeningen van De Tijd zelfs oplopen tot 400 à 500 miljoen.

(Belga/RR)

Dat schrijft de krant De Tijd verwijzend naar bronnen in regeringskringen.De rente op tienjarige Belgische staatsobligaties zakte maandag met 8 basispunten naar 0,55 procent. Dat was vooral te danken aan de aankoop van overheidspapier door de Nationale Bank in het kader van het stimulusprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB). Bij de opmaak van de begroting 2015 voorspelde de schatkist een tienjaarsrente van 2,01 procent. De raming van de rentelasten door de schatkist is doorgaans gebaseerd op de verwachtingen van de markten, die een rentestijging later dit jaar voorspellen. Maar als de rente stabiliseert op het niveau van maandag, kan de meevaller volgens de berekeningen van De Tijd zelfs oplopen tot 400 à 500 miljoen.(Belga/RR)