Volgens het NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) ligt de omzet van de handelaars in de non-foodsector ongeveer 3 procent lager dan in de laatste koopzondag van 2009. De meerderheid van de handelszaken bleef zondag 26 december trouwens dicht. De lokale voedingswinkels deden het daarentegen wel goed.

Als oorzaak van de tegenvallende koopzondag wordt verwezen naar het winterweer en het feit dat het de dag ervoor kerstdag was. Traditioneel is de laatste koopzondag tussen kerst en nieuwjaar de minst winstgevende voor de handelaren. De volgende koopzondag volgt op 9 januari, wanneer de koopjesperiode van start gaat.

Volgens het NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) ligt de omzet van de handelaars in de non-foodsector ongeveer 3 procent lager dan in de laatste koopzondag van 2009. De meerderheid van de handelszaken bleef zondag 26 december trouwens dicht. De lokale voedingswinkels deden het daarentegen wel goed. Als oorzaak van de tegenvallende koopzondag wordt verwezen naar het winterweer en het feit dat het de dag ervoor kerstdag was. Traditioneel is de laatste koopzondag tussen kerst en nieuwjaar de minst winstgevende voor de handelaren. De volgende koopzondag volgt op 9 januari, wanneer de koopjesperiode van start gaat.