Dat staat in het jaarverslag van de grootste Griekse vakbondsfederatie van de privésector (INE-GSEE). Momenteel bedraagt de Griekse werkloosheid volgens EU-statistieken 27,6 procent.

Volgens de studie is de koopkracht van de Grieken teruggevallen tot het niveau van 14 jaar geleden. Door de harde besparingen in het landen hebben de Griekse werknemers in de voorbije 4 jaar samen maar liefst 41 miljard euro aan inkomen verloren.

Ook dit jaar wordt nog rekening gehouden met een verdere economische krimp van goed 4 procent. Dat zou dan het zesde jaar op rij zijn met een daling van de economische activiteit. Pas volgend jaar zou er weer lichte groei van 0,1 tot 0,3 procent mogelijk zijn. (DPA/KVDA)

Dat staat in het jaarverslag van de grootste Griekse vakbondsfederatie van de privésector (INE-GSEE). Momenteel bedraagt de Griekse werkloosheid volgens EU-statistieken 27,6 procent. Volgens de studie is de koopkracht van de Grieken teruggevallen tot het niveau van 14 jaar geleden. Door de harde besparingen in het landen hebben de Griekse werknemers in de voorbije 4 jaar samen maar liefst 41 miljard euro aan inkomen verloren. Ook dit jaar wordt nog rekening gehouden met een verdere economische krimp van goed 4 procent. Dat zou dan het zesde jaar op rij zijn met een daling van de economische activiteit. Pas volgend jaar zou er weer lichte groei van 0,1 tot 0,3 procent mogelijk zijn. (DPA/KVDA)