De toename van de kleinhandelsverkoop met 1,2 procent in oktober is bijna het dubbele van de 0,7 procent waar analisten gepolst door Bloomberg rekening mee hielden. De toename is ook de grootste sinds maart 2010. In september werd nog een winst van 0,7 procent opgetekend.

Dat de kleinhandelsverkoop aantrekt is goed nieuws voor de Amerikaanse economie, aangezien consumentenbestedingen voor ruim 70 procent deel uitmaken van diezelfde economie. Winst op de aandelenmarkten en een groeiende tewerkstelling kunnen de consument in de VS opnieuw meer doen spenderen. Tegelijk heeft een werkloosheidsgraad van tegen de 10 procent een retailreus als Wal-Mart aangespoord om weifelende consumenten via talloze promoties tot consumeren aan te zetten.

De toename van de kleinhandelsverkoop met 1,2 procent in oktober is bijna het dubbele van de 0,7 procent waar analisten gepolst door Bloomberg rekening mee hielden. De toename is ook de grootste sinds maart 2010. In september werd nog een winst van 0,7 procent opgetekend.Dat de kleinhandelsverkoop aantrekt is goed nieuws voor de Amerikaanse economie, aangezien consumentenbestedingen voor ruim 70 procent deel uitmaken van diezelfde economie. Winst op de aandelenmarkten en een groeiende tewerkstelling kunnen de consument in de VS opnieuw meer doen spenderen. Tegelijk heeft een werkloosheidsgraad van tegen de 10 procent een retailreus als Wal-Mart aangespoord om weifelende consumenten via talloze promoties tot consumeren aan te zetten.