KBC heeft de intentie om de terugbetaling van de staatssteun aan de Vlaamse overheid te versnellen. De bank-verzekeraar wil uiterlijk eind 2017 het laatste deel terugbetalen, in plaats van eind 2020 zoals overeengekomen met de Europese Commissie. De versnelde terugbetaling dankt KBC aan de "sterke kapitaalpositie", klinkt het.

Ten laatste eind 2017 wil KBC dus de resterende Vlaamse overheidssteun en premies terugbetalen. "Ongeveer een derde van het kapitaaloverschot dat tussen nu en 2017 ter beschikking zal zijn, zal daarvoor worden aangewend", klinkt het.

KBC moest in volle financiële crisis een beroep doen op de overheden. De bank kreeg 7 miljard euro overheidssteun, de Vlaamse en federale overheid namen elk de helft voor hun rekening. De federale staatssteun werd eind 2012 volledig terugbetaald.

Begin dit jaar kondigde de bank-verzekeraar al aan een tweede schijf overheidssteun versneld terug te betalen aan de Vlaamse overheid. Toen klonk het dat de bank nog voor 2 miljard euro Vlaamse steun (plus 1 miljard premie) moest terugbetalen voor eind 2020. KBC organiseert dinsdagochtend een 'investor day'. (Belga/SD)

KBC heeft de intentie om de terugbetaling van de staatssteun aan de Vlaamse overheid te versnellen. De bank-verzekeraar wil uiterlijk eind 2017 het laatste deel terugbetalen, in plaats van eind 2020 zoals overeengekomen met de Europese Commissie. De versnelde terugbetaling dankt KBC aan de "sterke kapitaalpositie", klinkt het. Ten laatste eind 2017 wil KBC dus de resterende Vlaamse overheidssteun en premies terugbetalen. "Ongeveer een derde van het kapitaaloverschot dat tussen nu en 2017 ter beschikking zal zijn, zal daarvoor worden aangewend", klinkt het. KBC moest in volle financiële crisis een beroep doen op de overheden. De bank kreeg 7 miljard euro overheidssteun, de Vlaamse en federale overheid namen elk de helft voor hun rekening. De federale staatssteun werd eind 2012 volledig terugbetaald. Begin dit jaar kondigde de bank-verzekeraar al aan een tweede schijf overheidssteun versneld terug te betalen aan de Vlaamse overheid. Toen klonk het dat de bank nog voor 2 miljard euro Vlaamse steun (plus 1 miljard premie) moest terugbetalen voor eind 2020. KBC organiseert dinsdagochtend een 'investor day'. (Belga/SD)