Europa verplichtte KBC haar tweede verzekeringskanaal Fidea te verkopen in ruil voor de staatssteun die het ontving in 2008. KBC verkocht eerder in juli Centea, haar tweede bankkanaal, voor 527 miljoen euro aan Landbouwkrediet.

JC Flowers betaalt in totaal 243,6 miljoen euro voor Fidea, 22,6 miljoen euro voorafgaandelijk dividend inbegrepen. Het totaalbedrag is ook onderhevig aan prijsaanpassingen op het moment dat de transactie afgerond wordt. KBC verwacht dat dit gebeurt in het eerste kwartaal van 2012.

Volgens KBC zal de merknaam Fidea en het management behouden blijven. Fidea blijft ook actief vanuit Antwerpen.

Fidea heeft een marktaandeel van 1,5 procent en bezet de dertiende rang op de Belgische verzekeringsmarkt. JC Flowers is gespecialiseerd in investeringen in de financiële sector. Het heeft financiële groepen in de portefeuille als Pension Corporation in het Verenigd Koninkrijk, NIBC Bank in Nederland en BTG Pactual in Brazilië. (Belga/KVDA)

Europa verplichtte KBC haar tweede verzekeringskanaal Fidea te verkopen in ruil voor de staatssteun die het ontving in 2008. KBC verkocht eerder in juli Centea, haar tweede bankkanaal, voor 527 miljoen euro aan Landbouwkrediet.JC Flowers betaalt in totaal 243,6 miljoen euro voor Fidea, 22,6 miljoen euro voorafgaandelijk dividend inbegrepen. Het totaalbedrag is ook onderhevig aan prijsaanpassingen op het moment dat de transactie afgerond wordt. KBC verwacht dat dit gebeurt in het eerste kwartaal van 2012.Volgens KBC zal de merknaam Fidea en het management behouden blijven. Fidea blijft ook actief vanuit Antwerpen. Fidea heeft een marktaandeel van 1,5 procent en bezet de dertiende rang op de Belgische verzekeringsmarkt. JC Flowers is gespecialiseerd in investeringen in de financiële sector. Het heeft financiële groepen in de portefeuille als Pension Corporation in het Verenigd Koninkrijk, NIBC Bank in Nederland en BTG Pactual in Brazilië. (Belga/KVDA)