Landbouwkrediet koopt Centea, spaarbank en dochter van bank-verzekeraar KBC, over voor een totaalbedrag van 527 miljoen euro.

Dat meldt KBC in een persbericht. De verkoop van Centea is al langer aangekondigd en past in de herstructurering die Europa de bank oplegde in ruil voor staatssteun.

De transactie maakt voor KBC een bedrag van ongeveer 0,4 miljard euro vrij door de verlaging van de risicogewogen activa met 4,2 miljard euro, zo preciseert het persbericht. "Zo concentreren we ons op onze kernactiviteit als bank-verzekeraar en op onze kernmarkten (België, Centraal- en Oost-Europa)", aldus ceo Jan Vanhevel van KBC groep.

Landbouwkrediet zal zich samen met het managementteam van Centea buigen over een gezamenlijke toekomst, klinkt het. "Via de deal verdubbelen we het balanstotaal en onze marktaandelen, maar verwelkomen we ook in één klap 600.000 nieuwe klanten", zegt Luc Versele, de ceo van Landbouwkrediet.

De deal moet nog goedgekeurd worden door de toezichthouder, vermoedelijk in het tweede kwartaal van 2011. Naast de desinvestering van Centea is bij KBC ook nog de verkoop van verzekeraar Fidea volop aan de gang en die van KBC Bank Deutschland.

Landbouwkrediet koopt Centea, spaarbank en dochter van bank-verzekeraar KBC, over voor een totaalbedrag van 527 miljoen euro. Dat meldt KBC in een persbericht. De verkoop van Centea is al langer aangekondigd en past in de herstructurering die Europa de bank oplegde in ruil voor staatssteun. De transactie maakt voor KBC een bedrag van ongeveer 0,4 miljard euro vrij door de verlaging van de risicogewogen activa met 4,2 miljard euro, zo preciseert het persbericht. "Zo concentreren we ons op onze kernactiviteit als bank-verzekeraar en op onze kernmarkten (België, Centraal- en Oost-Europa)", aldus ceo Jan Vanhevel van KBC groep. Landbouwkrediet zal zich samen met het managementteam van Centea buigen over een gezamenlijke toekomst, klinkt het. "Via de deal verdubbelen we het balanstotaal en onze marktaandelen, maar verwelkomen we ook in één klap 600.000 nieuwe klanten", zegt Luc Versele, de ceo van Landbouwkrediet. De deal moet nog goedgekeurd worden door de toezichthouder, vermoedelijk in het tweede kwartaal van 2011. Naast de desinvestering van Centea is bij KBC ook nog de verkoop van verzekeraar Fidea volop aan de gang en die van KBC Bank Deutschland.