In een toelichting verwijst de bank-verzekeraar naar 'een aanhoudend klimaat van lage rente'. De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 0,15 procent.

De vorige daling, van 0,45 procent naar 0,35 procent, dateert nog maar van 1 april.

De totale rente op het klassieke KBC-spaarboekje bedraagt vanaf augustus nog amper 0,40 procent.

KBC verwijst naar andere spaarproducten, zoals KBC-Start2Save, met ongewijzigde en hogere rentes, maar die zijn gebonden aan een automatische maandelijkse storting van maximaal 500 euro.

'Een spaarrekening is vooral geschikt als buffer om op korte termijn liquide middelen ter beschikking te hebben,' luidt het nog.(Belga/BO)

In een toelichting verwijst de bank-verzekeraar naar 'een aanhoudend klimaat van lage rente'. De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 0,15 procent. De vorige daling, van 0,45 procent naar 0,35 procent, dateert nog maar van 1 april. De totale rente op het klassieke KBC-spaarboekje bedraagt vanaf augustus nog amper 0,40 procent. KBC verwijst naar andere spaarproducten, zoals KBC-Start2Save, met ongewijzigde en hogere rentes, maar die zijn gebonden aan een automatische maandelijkse storting van maximaal 500 euro. 'Een spaarrekening is vooral geschikt als buffer om op korte termijn liquide middelen ter beschikking te hebben,' luidt het nog.(Belga/BO)