Bank-verzekeraar KBC verlaagt de rente op het klassieke spaarboekje.

Vanaf 16 februari zakt de basisrente op de klassieke spaarrekening van KBC van 0,75 procent naar 0,60 procent. De getrouwheidspremie wordt verhoogd van 0,25 procent naar 0,30 procent.

Als reden voor de renteknip geeft KBC de 'blijvende druk op de rentemarges door een aanhoudend klimaat van lage rente'.

Op die manier wordt de rentevan KBC tot het niveau van andere grootbanken verlaagt, bevestigt Kristof De Paepe, directeur van Spaargids.be. De Paepe verwacht bovendien een nieuwe reeks renteverlagingen bij de internetbanken, en sluit niet uit dat er in de nabije toekomst nog kleine rentedalingen doorgevoerd worden bij de grootbanken.

De rentevoet van de sinds 1 mei 2012 door KBC gelanceerde
Start2Save rekening blijft ongewijzigd (basisrente van 1 procent en getrouwheidspremie van 1 procent). Bij die rekening wordt het tegoed opgebouwd met een automatische spaaropdracht.

KBC raadt klanten die een geldsom iets langer kunnen missen, aan om over te stappen naar 'de daarvoor meer geschikte langetermijnspaarproducten'.

Ondanks de historisch lage rente op het spaargeld, namen de inlagen op de spaarboekjes in ons land vorig jaar met bijna 20 miljard euro toe tot een recordbedrag van meer dan 230 miljard. (Belga/BO)

Bank-verzekeraar KBC verlaagt de rente op het klassieke spaarboekje.Vanaf 16 februari zakt de basisrente op de klassieke spaarrekening van KBC van 0,75 procent naar 0,60 procent. De getrouwheidspremie wordt verhoogd van 0,25 procent naar 0,30 procent. Als reden voor de renteknip geeft KBC de 'blijvende druk op de rentemarges door een aanhoudend klimaat van lage rente'.Op die manier wordt de rentevan KBC tot het niveau van andere grootbanken verlaagt, bevestigt Kristof De Paepe, directeur van Spaargids.be. De Paepe verwacht bovendien een nieuwe reeks renteverlagingen bij de internetbanken, en sluit niet uit dat er in de nabije toekomst nog kleine rentedalingen doorgevoerd worden bij de grootbanken. De rentevoet van de sinds 1 mei 2012 door KBC gelanceerde Start2Save rekening blijft ongewijzigd (basisrente van 1 procent en getrouwheidspremie van 1 procent). Bij die rekening wordt het tegoed opgebouwd met een automatische spaaropdracht. KBC raadt klanten die een geldsom iets langer kunnen missen, aan om over te stappen naar 'de daarvoor meer geschikte langetermijnspaarproducten'. Ondanks de historisch lage rente op het spaargeld, namen de inlagen op de spaarboekjes in ons land vorig jaar met bijna 20 miljard euro toe tot een recordbedrag van meer dan 230 miljard. (Belga/BO)