Met de overname van ABES breidt Katoen Natie zijn stouwerijpositie in de Antwerpse haven uit. De groep telt nu vier terminals en krijgt er met ABES 1.700 meter scheepskade bij. De terminal omvat een oppervlakte van 193.000 m2, waarvan 55.000 m2 overdekt. Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

ABES behandelde in 2010 ongeveer 600 schepen, die voornamelijk ijzer en staal vervoerden maar ook machines, cementpoeder en projectcargo. Het bedrijf heeft een omzet van 26 miljoen euro en brengt de omzet van Katoen Natie (in stukgoed) op 60 miljoen euro, aldus topman Fernand Huts.

Voorts heeft Katoen Natie In Noord-Frankrijk multipurposeterminal Roll Manutentions Services aan de Seine overgenomen. Ook daar heeft Katoen Natie op achterliggend terrein al opslagplaatsen. Beide terreinen worden nu samengevoegd tot één vestiging met toegang tot het water.

Met de overname van ABES breidt Katoen Natie zijn stouwerijpositie in de Antwerpse haven uit. De groep telt nu vier terminals en krijgt er met ABES 1.700 meter scheepskade bij. De terminal omvat een oppervlakte van 193.000 m2, waarvan 55.000 m2 overdekt. Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt. ABES behandelde in 2010 ongeveer 600 schepen, die voornamelijk ijzer en staal vervoerden maar ook machines, cementpoeder en projectcargo. Het bedrijf heeft een omzet van 26 miljoen euro en brengt de omzet van Katoen Natie (in stukgoed) op 60 miljoen euro, aldus topman Fernand Huts. Voorts heeft Katoen Natie In Noord-Frankrijk multipurposeterminal Roll Manutentions Services aan de Seine overgenomen. Ook daar heeft Katoen Natie op achterliggend terrein al opslagplaatsen. Beide terreinen worden nu samengevoegd tot één vestiging met toegang tot het water.