Het sportpaleis kan door de werken de capaciteit opdrijven van 18.000 naar 23.000 zitplaatsen. "Omdat de performers 90 procent van de netto-inkomsten krijgen, is een groter bereik soms een doorslaggevend argument om een optreden te geven", argumenteert Van Esbroeck. "Het laat toe dat Antwerpen zich nog sterker profileert als muziekstad."

Woensdag trad Justin Bieber op in het Sportpaleis. De komst van de piepjonge zanger megaster is niet alleen een kwestie van amusement, maar ook van logistiek. "Zo'n 24 vrachtwagens rijden Europa rond, vol met materiaal voor zijn show", getuigt Van Esbroeck. "Het is een kwestie van die snel in en uit te laden, zodat ze na het optreden van de ster naar het volgende optreden kunnen. En dat allemaal voor iemand voor wie het optreden start met het inbrengen van een tape."

Omdat het Sportpaleis sinds enkele jaren de logistiek heeft om zo'n enorme organisatie op te vangen, kan het zich als tussenstop tussen Parijs en Amsterdam profileren. "Ideaal vindt zo'n optreden meestal 400 kilometer verder plaats", weet Van Esbroeck. "Antwerpen ligt dus perfect."

H.B.

Bieber verdient 220.000 euro per optreden

Volgens de Amerikaanse website thesmokinggun.com verdient de jonge zanger niet minder dan 300.000 dollar per show, of omgerekend 220.000 euro. Wie Bieber op de planken wil, moet daar uiteraard nog de kosten voor het geluids- en lichtmateriaal bijrekenen. Bieber rijft daarbovenop nog 70 procent binnen van de prullaria die ter plekke wordt verkocht.

Het sportpaleis kan door de werken de capaciteit opdrijven van 18.000 naar 23.000 zitplaatsen. "Omdat de performers 90 procent van de netto-inkomsten krijgen, is een groter bereik soms een doorslaggevend argument om een optreden te geven", argumenteert Van Esbroeck. "Het laat toe dat Antwerpen zich nog sterker profileert als muziekstad." Woensdag trad Justin Bieber op in het Sportpaleis. De komst van de piepjonge zanger megaster is niet alleen een kwestie van amusement, maar ook van logistiek. "Zo'n 24 vrachtwagens rijden Europa rond, vol met materiaal voor zijn show", getuigt Van Esbroeck. "Het is een kwestie van die snel in en uit te laden, zodat ze na het optreden van de ster naar het volgende optreden kunnen. En dat allemaal voor iemand voor wie het optreden start met het inbrengen van een tape." Omdat het Sportpaleis sinds enkele jaren de logistiek heeft om zo'n enorme organisatie op te vangen, kan het zich als tussenstop tussen Parijs en Amsterdam profileren. "Ideaal vindt zo'n optreden meestal 400 kilometer verder plaats", weet Van Esbroeck. "Antwerpen ligt dus perfect." H.B.