Na een Algemene Vergadering van de Pro League, met de vertegenwoordigers van de zestien eersteklassers, is het gezamenlijke bod van de drie grote spelers aanvaard.

Voetbalfans in ons land lijken daarmee de grote winnaar, omdat de drie grote operatoren de krachten bundelen in een niet-exclusief aanbod. Dat betekent dat iedereen naar het Belgisch voetbal zal kunnen kijken, ongeacht bij welke operator hij of zij een abonnement lopen heeft.

Het is niet bekend hoeveel Telenet, Belgacom en VOO aan de Pro League betalen, maar de voorbije weken circuleerde dat het trio samen 60 miljoen had geboden. De Italiaanse 'adviseur' MP&Silva, dat als tussenbedrijf fungeerde in de onderhandelingen, garandeert in ieder geval 70 miljoen euro per seizoen tot en met de jaargang 2016-2017. Het eventuele verschil met het bod van Belgacom/VOO/Telenet wordt door hen bijgepast.

Wat de rechten op de samenvattingen betreft (de afgelopen drie jaar bij vtm, met het programma 'Stadion') blijft het in Vlaanderen nog even afwachten. De biedingen daarop waren vanuit Nederlandstalige kant 'ontoereikend', en dus besloot de Pro League die rechten nog niet toe te kennen. Pas op 27 juni zal daarover een beslissing genomen worden, zodat de zenders nog de tijd hebben om hun bod te verhogen.

Hetzelfde geldt voor de Nederlandstalige rechten op het maandagmagazine (de afgelopen drie jaar was dat 'Extra Time' bij de VRT).

Aan de Franstalige zijde zijn die rechten wel rond. De RTBF sleept zowel de rechten op de samenvattingen als op het maandagmagazine in de wacht.

Dan blijven er ook nog de rechten op korte clips voor online en mobilofone toepassingen. Ook deze werden nog niet toegekend, omdat de Pro League hierover nog in volle onderhandelingsfase zit. (Belga/BO/SF)

Na een Algemene Vergadering van de Pro League, met de vertegenwoordigers van de zestien eersteklassers, is het gezamenlijke bod van de drie grote spelers aanvaard. Voetbalfans in ons land lijken daarmee de grote winnaar, omdat de drie grote operatoren de krachten bundelen in een niet-exclusief aanbod. Dat betekent dat iedereen naar het Belgisch voetbal zal kunnen kijken, ongeacht bij welke operator hij of zij een abonnement lopen heeft.Het is niet bekend hoeveel Telenet, Belgacom en VOO aan de Pro League betalen, maar de voorbije weken circuleerde dat het trio samen 60 miljoen had geboden. De Italiaanse 'adviseur' MP&Silva, dat als tussenbedrijf fungeerde in de onderhandelingen, garandeert in ieder geval 70 miljoen euro per seizoen tot en met de jaargang 2016-2017. Het eventuele verschil met het bod van Belgacom/VOO/Telenet wordt door hen bijgepast. Wat de rechten op de samenvattingen betreft (de afgelopen drie jaar bij vtm, met het programma 'Stadion') blijft het in Vlaanderen nog even afwachten. De biedingen daarop waren vanuit Nederlandstalige kant 'ontoereikend', en dus besloot de Pro League die rechten nog niet toe te kennen. Pas op 27 juni zal daarover een beslissing genomen worden, zodat de zenders nog de tijd hebben om hun bod te verhogen. Hetzelfde geldt voor de Nederlandstalige rechten op het maandagmagazine (de afgelopen drie jaar was dat 'Extra Time' bij de VRT). Aan de Franstalige zijde zijn die rechten wel rond. De RTBF sleept zowel de rechten op de samenvattingen als op het maandagmagazine in de wacht. Dan blijven er ook nog de rechten op korte clips voor online en mobilofone toepassingen. Ook deze werden nog niet toegekend, omdat de Pro League hierover nog in volle onderhandelingsfase zit. (Belga/BO/SF)