Daarmee kost de ramp Japan bijna vier maal zoveel als de impact van de orkaan Katrina in de VS.

Het bedrag komt overeen met de geschatte schade aan infrastructuur, gebouwen en bedrijven in de getroffen regio. De schade kan de groei van het Japanse bbp 0,5 pct doen zakken.

De finale kostprijs van de aardschok kan nog hoger uitvallen. Zo is er geen rekening gehouden met de impact van de stroomonderbrekingen in de regio van Tokio, als gevolg van het uitvallen van de nucleaire centrales.

De schade komt een stuk hoger uit dan de verwoestingen na de doortocht van de orkaan Katrina in New Orleans in 2006. Toen werd de schade op 81 miljard dollar berekend.

Daarmee kost de ramp Japan bijna vier maal zoveel als de impact van de orkaan Katrina in de VS. Het bedrag komt overeen met de geschatte schade aan infrastructuur, gebouwen en bedrijven in de getroffen regio. De schade kan de groei van het Japanse bbp 0,5 pct doen zakken. De finale kostprijs van de aardschok kan nog hoger uitvallen. Zo is er geen rekening gehouden met de impact van de stroomonderbrekingen in de regio van Tokio, als gevolg van het uitvallen van de nucleaire centrales. De schade komt een stuk hoger uit dan de verwoestingen na de doortocht van de orkaan Katrina in New Orleans in 2006. Toen werd de schade op 81 miljard dollar berekend.