Het bruto binnenlands product van Japan steeg tijdens het tweede kwartaal met amper 0,1 procent tegenover het eerste kwartaal, of met 0,4 procent op jaarbasis.

Door Bloomberg gepolste economen verwachtten een groei van 2,3 procent op jaarbasis. In het eerste kwartaal was er nog een economische groei van 4,4 procent op jaarbasis.

De vertraging is vooral het gevolg van de zwakke binnenlandse vraag.

Het teleurstellende nieuws stuurde de Nikkei-index op de beurs van Tokio ruim 1 procent in het rood.

Japan kende in 2008 en 2009 een zware recessie, maar knoopte midden 2009 opnieuw aan met groei. De heropleving kan echter in gevaar komen door de stijging van de yen, het einde van de maatregelen om de consumptie te ondersteunen en de deflatie.

Het bruto binnenlands product van Japan steeg tijdens het tweede kwartaal met amper 0,1 procent tegenover het eerste kwartaal, of met 0,4 procent op jaarbasis. Door Bloomberg gepolste economen verwachtten een groei van 2,3 procent op jaarbasis. In het eerste kwartaal was er nog een economische groei van 4,4 procent op jaarbasis. De vertraging is vooral het gevolg van de zwakke binnenlandse vraag. Het teleurstellende nieuws stuurde de Nikkei-index op de beurs van Tokio ruim 1 procent in het rood. Japan kende in 2008 en 2009 een zware recessie, maar knoopte midden 2009 opnieuw aan met groei. De heropleving kan echter in gevaar komen door de stijging van de yen, het einde van de maatregelen om de consumptie te ondersteunen en de deflatie.