Volgens de Japanse regering is de economie van het land in oktober gestagneerd. De regering van premier Naoto Kan verlaagt nu voor het eerst in twintig maanden de prognoses.

In september waarschuwde het economisch maandrapport van de overheid al voor de strengheid van de conjunctuur. De hoge koers van de yen en de internationale berichten over een slabakkende conjunctuur verzwakken de export. Die export is essentieel voor de Japanse economie.

Premier Naoto Kan lanceerde in oktober een pakket stimulusmaatregelen ter waarde van 63 miljard dollar om de Japanse economie te beschermen tegen de gevaren van de stijgende koers van de nationale munt.

Volgens de Japanse regering is de economie van het land in oktober gestagneerd. De regering van premier Naoto Kan verlaagt nu voor het eerst in twintig maanden de prognoses. In september waarschuwde het economisch maandrapport van de overheid al voor de strengheid van de conjunctuur. De hoge koers van de yen en de internationale berichten over een slabakkende conjunctuur verzwakken de export. Die export is essentieel voor de Japanse economie.Premier Naoto Kan lanceerde in oktober een pakket stimulusmaatregelen ter waarde van 63 miljard dollar om de Japanse economie te beschermen tegen de gevaren van de stijgende koers van de nationale munt.