"De schade aan de economie kan groter zijn dan we oorspronkelijk dachten", aldus Yosano. "Bovenop de onderbrekingen van de bevoorradingsketen is er de ernst van de situatie met de kerncentrale."

De Japanse overheid heeft de nucleaire crisis in de centrale van Fukushima dinsdag ingedeeld in schaal 7, dat is dezelfde schaal als de ramp in Tsjernobyl van 1986.

Analisten van Capital Economics verwachten dat de Japanse economie dit jaar met 1,5 procent zal krimpen. Eerder verwachtten ze een nulgroei. "Het bruto binnenlands product zal opveren wanneer de activiteit herstelt van de initiële schok en de heropbouw wordt opgestart", luidt het, "maar het herstel zal vertraagd worden door belastingverhogingen en een vermindering van andere uitgaven, die nodig zijn om de regeringsbijdrage te helpen betalen." (Belga)

"De schade aan de economie kan groter zijn dan we oorspronkelijk dachten", aldus Yosano. "Bovenop de onderbrekingen van de bevoorradingsketen is er de ernst van de situatie met de kerncentrale." De Japanse overheid heeft de nucleaire crisis in de centrale van Fukushima dinsdag ingedeeld in schaal 7, dat is dezelfde schaal als de ramp in Tsjernobyl van 1986. Analisten van Capital Economics verwachten dat de Japanse economie dit jaar met 1,5 procent zal krimpen. Eerder verwachtten ze een nulgroei. "Het bruto binnenlands product zal opveren wanneer de activiteit herstelt van de initiële schok en de heropbouw wordt opgestart", luidt het, "maar het herstel zal vertraagd worden door belastingverhogingen en een vermindering van andere uitgaven, die nodig zijn om de regeringsbijdrage te helpen betalen." (Belga)