De derde grootste economie van de wereld groeide tijdens april, mei en juni met 0,6 procent tegenover de eerste drie maanden van 2013. Analisten rekenden op een groei van 0,8 procent in het tweede kwartaal, na de 0,9 procent groei die tijdens het eerste kwartaal werden opgetekend. Op jaarbasis groeide de Japanse economie met 2,6 procent, waar analisten 3,2 procent verwachtten.

Na de publicatie van de tegenvallende groeicijfers sloot de beurs van Tokio met een verlies van 0,70 procent. De sterindex Nikkei 225 verloor 95,76 punten tot 13.519,43. Ook een duurdere Japanse yen zette de beurskoersen onder druk.

De Japanse premier Shinzo Abe probeert na vijf jaar van stagnatie de economie van zijn land te doen heropleven, onder andere door veel geld in de economie te pompen - een beleid dat intussen de naam 'Abenomics' meekreeg. (Belga/KVDA)

De derde grootste economie van de wereld groeide tijdens april, mei en juni met 0,6 procent tegenover de eerste drie maanden van 2013. Analisten rekenden op een groei van 0,8 procent in het tweede kwartaal, na de 0,9 procent groei die tijdens het eerste kwartaal werden opgetekend. Op jaarbasis groeide de Japanse economie met 2,6 procent, waar analisten 3,2 procent verwachtten. Na de publicatie van de tegenvallende groeicijfers sloot de beurs van Tokio met een verlies van 0,70 procent. De sterindex Nikkei 225 verloor 95,76 punten tot 13.519,43. Ook een duurdere Japanse yen zette de beurskoersen onder druk. De Japanse premier Shinzo Abe probeert na vijf jaar van stagnatie de economie van zijn land te doen heropleven, onder andere door veel geld in de economie te pompen - een beleid dat intussen de naam 'Abenomics' meekreeg. (Belga/KVDA)