De Japanse regering zou volgens mediaberichten de nieuwe groeiprognose over het fiscale jaar 2010 -dat nog loopt tot maart 2011- dinsdag bekendmaken en tegelijk maatregelen voor de sanering van de overheidsfinanciën nemen, onder meer een grondige belastinghervorming.

De regering zou mikken op een lagere vennootschapsbelasting, om buitenlandse bedrijven ertoe aan te zetten Japan te kiezen als hoofdkwartier voor hun Aziatische activiteiten. Tokio wil ook meer investeren in groeidomeinen als energie en milieu, gezondheid en toerisme.

Het zou voor het eerst in drie jaar tijd zijn dat de Japanse economie, de tweede grootste ter wereld, boven 2 procent groei zou uitkomen.

De Japanse regering zou volgens mediaberichten de nieuwe groeiprognose over het fiscale jaar 2010 -dat nog loopt tot maart 2011- dinsdag bekendmaken en tegelijk maatregelen voor de sanering van de overheidsfinanciën nemen, onder meer een grondige belastinghervorming. De regering zou mikken op een lagere vennootschapsbelasting, om buitenlandse bedrijven ertoe aan te zetten Japan te kiezen als hoofdkwartier voor hun Aziatische activiteiten. Tokio wil ook meer investeren in groeidomeinen als energie en milieu, gezondheid en toerisme. Het zou voor het eerst in drie jaar tijd zijn dat de Japanse economie, de tweede grootste ter wereld, boven 2 procent groei zou uitkomen.