Japan herziet de cijfers van zijn economische groei naar boven. Dat zorgt voor optimisme bij beleggers.

De economie van Japan groeide in het tweede kwartaal 0,9 procent tegenover de eerste drie maanden van dit jaar. Op jaarbasis bedroeg de groei 3,8 procent. Eerder was er sprake van respectievelijk 0,6 procent en 2,6 procent.

Beursvreugde

Op de beurs van Tokio is de toonaangevende Nikkei-index gesloten met een winst van 2,48 procent. De opstoot is te danken aan de betere groeicijfers, maar ook aan de toewijzing van de Olympische Spelen van 2020 aan Tokio. De Japanse hoofdstad kreeg de voorkeur op het Spaanse Madrid en het Turkse Istanboel.

Beleggers gaan ervan uit dat de toewijzing de Japanse economie ten goede zal komen: ze zal leiden tot allerhande infrastructuurwerken en meer toeristen. (Belga/KVDA)

Japan herziet de cijfers van zijn economische groei naar boven. Dat zorgt voor optimisme bij beleggers. De economie van Japan groeide in het tweede kwartaal 0,9 procent tegenover de eerste drie maanden van dit jaar. Op jaarbasis bedroeg de groei 3,8 procent. Eerder was er sprake van respectievelijk 0,6 procent en 2,6 procent. Beursvreugde Op de beurs van Tokio is de toonaangevende Nikkei-index gesloten met een winst van 2,48 procent. De opstoot is te danken aan de betere groeicijfers, maar ook aan de toewijzing van de Olympische Spelen van 2020 aan Tokio. De Japanse hoofdstad kreeg de voorkeur op het Spaanse Madrid en het Turkse Istanboel. Beleggers gaan ervan uit dat de toewijzing de Japanse economie ten goede zal komen: ze zal leiden tot allerhande infrastructuurwerken en meer toeristen. (Belga/KVDA)