Japan bevindt zich weer in een recessie, nadat het bruto binnenlands product (bbp) in het derde kwartaal 0,4 procent is achteruitgegaan. In het tweede kwartaal was er een krimp met 1,9 procent.

De tweede kwartaalkrimp op rij is een - onverwachte klap - voor premier Shinzo Abe, die naar verwachting dinsdag vervroegde verkiezingen zal afkondigen. Op jaarbasis is het bbp 1,6 procent gedaald tussen juli en september.

Als gevolg van de onverwachte krimpcijfers is de beurs in Tokio maandag met een fors verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. De Nikkei eindigde 3 procent in de min op 16.973,80 punten. (Belga/BO)

Japan bevindt zich weer in een recessie, nadat het bruto binnenlands product (bbp) in het derde kwartaal 0,4 procent is achteruitgegaan. In het tweede kwartaal was er een krimp met 1,9 procent. De tweede kwartaalkrimp op rij is een - onverwachte klap - voor premier Shinzo Abe, die naar verwachting dinsdag vervroegde verkiezingen zal afkondigen. Op jaarbasis is het bbp 1,6 procent gedaald tussen juli en september.Als gevolg van de onverwachte krimpcijfers is de beurs in Tokio maandag met een fors verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. De Nikkei eindigde 3 procent in de min op 16.973,80 punten. (Belga/BO)