Van Jacques Galloy wordt vaak gezegd dat hij een atypische financieel directeur is. In tegenstelling tot het merendeel van zijn collega's werkt hij niet in de schaduw.

Niet dat hij de schijnwerpers opzoekt - dat is zijn stijl niet - maar bij EVS speelt hij wel een rol die het kader van zijn officiële functie ruimschoots overschrijdt. Hij geeft niet alleen in de media vaak tekst en uitleg bij de resultaten van de onderneming, hij neemt ook actief deel aan het management van de groep.

Dat deed hij overigens meer dan ooit in 2012, toen de wereldleider in servers en software voor videocontent het zonder CEO moest stellen.

Zijn bijzondere statuut heeft historische gronden. Toen de Luikse onderneming hem in 2001 aanwierf, was dat grotendeels om zijn vertrouwdheid met de televisiewereld. Na vier jaar bij PwC in Luxemburg te hebben gewerkt, had de handelsingenieur een omweg gemaakt langs de groep RTL in de Luxemburgse hoofdstad en ook langs Hilversum en Brussel. Hij belandde bij EVS toen het bedrijf in een dipje zat: het aandeel kelderde op de beurs en zelfs bij de stichters sloeg de twijfel toe.

Onder meer dankzij het scherpzinnige vertrouwen van Galloy kwam EVS de twijfels van het begin van de jaren 2000 vrij snel te boven. Het bedrijf werd zelfs een van de grote vedetten van de Brusselse beurs. Van een bodemkoers van 14 euro aan het einde van de zomer 2002 vloog het aandeel pijlsnel omhoog tot 80 euro eind 2007.

In 2004 nam de CFO van EVS actief deel aan de oprichting van het filiaal XDC, achteraf omgedoopt tot Deiniex. Het filiaal, actief in de digitalisering van bioscoopzalen, vormde een enorme uitdaging waarvoor zes inzamelrondes georganiseerd werden. Daarbij werd 50 miljoen euro vers geld binnengehaald. Deinex heeft nu 250 mensen in dienst en het draait een omzet van 90 miljoen euro. Jacques Galloy heeft eind april het voorzitterschap van die onderneming uit handen gegeven. Hij blijft CFO van EVS. (G.L.)

Van Jacques Galloy wordt vaak gezegd dat hij een atypische financieel directeur is. In tegenstelling tot het merendeel van zijn collega's werkt hij niet in de schaduw. Niet dat hij de schijnwerpers opzoekt - dat is zijn stijl niet - maar bij EVS speelt hij wel een rol die het kader van zijn officiële functie ruimschoots overschrijdt. Hij geeft niet alleen in de media vaak tekst en uitleg bij de resultaten van de onderneming, hij neemt ook actief deel aan het management van de groep. Dat deed hij overigens meer dan ooit in 2012, toen de wereldleider in servers en software voor videocontent het zonder CEO moest stellen. Zijn bijzondere statuut heeft historische gronden. Toen de Luikse onderneming hem in 2001 aanwierf, was dat grotendeels om zijn vertrouwdheid met de televisiewereld. Na vier jaar bij PwC in Luxemburg te hebben gewerkt, had de handelsingenieur een omweg gemaakt langs de groep RTL in de Luxemburgse hoofdstad en ook langs Hilversum en Brussel. Hij belandde bij EVS toen het bedrijf in een dipje zat: het aandeel kelderde op de beurs en zelfs bij de stichters sloeg de twijfel toe. Onder meer dankzij het scherpzinnige vertrouwen van Galloy kwam EVS de twijfels van het begin van de jaren 2000 vrij snel te boven. Het bedrijf werd zelfs een van de grote vedetten van de Brusselse beurs. Van een bodemkoers van 14 euro aan het einde van de zomer 2002 vloog het aandeel pijlsnel omhoog tot 80 euro eind 2007. In 2004 nam de CFO van EVS actief deel aan de oprichting van het filiaal XDC, achteraf omgedoopt tot Deiniex. Het filiaal, actief in de digitalisering van bioscoopzalen, vormde een enorme uitdaging waarvoor zes inzamelrondes georganiseerd werden. Daarbij werd 50 miljoen euro vers geld binnengehaald. Deinex heeft nu 250 mensen in dienst en het draait een omzet van 90 miljoen euro. Jacques Galloy heeft eind april het voorzitterschap van die onderneming uit handen gegeven. Hij blijft CFO van EVS. (G.L.)