De veiling van maandag moet worden beschouwd als een eerste vertrouwenstest voor de besparingsplannen van premier Monti, die zondagavond goedgekeurd werden.

Voor staatsobligaties met een termijn van één jaar zakte de rente licht van 6,087 procent bij een eerdere veiling in november tot 5,952 procent maandag.

Ondanks de succesvolle veiling van kortetermijnpapier is er voor de Italianen geen reden tot juichen, rekening houdend met de rente op langetermijnobligaties van 10 jaar. De tienjaarsrente stijgt maandagmiddag met 27 basispunten tot 6,5 procent. Ook de rente op Spaanse obligaties steeg voort met 16 basispunten tot 5,8 procent.

De belofte tot meer begrotingsdiscipline maakt maandag al evenmin indruk op de kopers van Belgisch staatspapier. Die vragen voor obligaties met een termijn van tien jaar een rente van 4,5 procent, wat overeenstemt met een toename met 7 basispunten. (Belga/BO)

De veiling van maandag moet worden beschouwd als een eerste vertrouwenstest voor de besparingsplannen van premier Monti, die zondagavond goedgekeurd werden.Voor staatsobligaties met een termijn van één jaar zakte de rente licht van 6,087 procent bij een eerdere veiling in november tot 5,952 procent maandag.Ondanks de succesvolle veiling van kortetermijnpapier is er voor de Italianen geen reden tot juichen, rekening houdend met de rente op langetermijnobligaties van 10 jaar. De tienjaarsrente stijgt maandagmiddag met 27 basispunten tot 6,5 procent. Ook de rente op Spaanse obligaties steeg voort met 16 basispunten tot 5,8 procent. De belofte tot meer begrotingsdiscipline maakt maandag al evenmin indruk op de kopers van Belgisch staatspapier. Die vragen voor obligaties met een termijn van tien jaar een rente van 4,5 procent, wat overeenstemt met een toename met 7 basispunten. (Belga/BO)