De Italiaanse economie kromp in het eerste kwartaal 2012 met 0,8 procent in vergelijking in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Daarmee kijken de Italianen aan tegen een derde krimp op rij. In het derde kwartaal 2011daalde het bbp met 0,2 procent, in het slotkwartaal van vorig jaar met 0,7 procent.

Nu de druk op Spanje door de reddingsoperatie van afgelopen weekend wat is afgenomen, bestaat de kans dat Italië volop in het vizier van de markten komt.

Volgens Nicola Marinelli van Glendevon Koning Asset Management in Londen is het niet zeker dat Italië - na het reddingsplan voor Spanje - zal worden aangevallen, maar zullen beleggers alle informatie over het land uitpluizen vooraleer staatsobligaties aan te kopen of te verkopen.

De derde economie van de eurozone torst na Griekenland met 2.000 miljard euro de grootste staatsschuld van de eurozone. De Italiaanse Schatkist moet maandelijks 35 miljard aan staatspapier zien te slijten, wat meer is dan de drie kleinste eurolanden (Cyprus, Estland en Malta) jaarlijks moeten weten te klaren. (reuters/BO)

De Italiaanse economie kromp in het eerste kwartaal 2012 met 0,8 procent in vergelijking in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Daarmee kijken de Italianen aan tegen een derde krimp op rij. In het derde kwartaal 2011daalde het bbp met 0,2 procent, in het slotkwartaal van vorig jaar met 0,7 procent. Nu de druk op Spanje door de reddingsoperatie van afgelopen weekend wat is afgenomen, bestaat de kans dat Italië volop in het vizier van de markten komt. Volgens Nicola Marinelli van Glendevon Koning Asset Management in Londen is het niet zeker dat Italië - na het reddingsplan voor Spanje - zal worden aangevallen, maar zullen beleggers alle informatie over het land uitpluizen vooraleer staatsobligaties aan te kopen of te verkopen.De derde economie van de eurozone torst na Griekenland met 2.000 miljard euro de grootste staatsschuld van de eurozone. De Italiaanse Schatkist moet maandelijks 35 miljard aan staatspapier zien te slijten, wat meer is dan de drie kleinste eurolanden (Cyprus, Estland en Malta) jaarlijks moeten weten te klaren. (reuters/BO)