"We bestuderen het project. We zullen binnenkort de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) consulteren", luidt het bij het Belgische filiaal van Chaabi.

"De islamitische financiën omvatten honderden teksten die het moslimrecht interpreteren voor de huidige economische realiteit", legt consultant Mohamed Boulif uit in La Libre Belgique.

Speculatie verboden

Onder meer speculatie is verboden, net als investeren in bewapenings- of tabaksindustrie, of in bedrijven met "te veel schulden". De bank moet ook heel precies kunnen zeggen waarin het geld van de klant geïnvesteerd is.

1.000 miljard dollar

Voormalig minister van Financiën Didier Reynders was eerder voorstander van het islamitisch bankieren; zijn opvolger Steven Vanackere heeft er zich nog niet over uitgelaten.

De activa van het islamitisch bankieren werden in 2011 geschat op 1.000 miljard dollar, verspreid over 350 instellingen in 80 landen. (Belga/EE)

"We bestuderen het project. We zullen binnenkort de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) consulteren", luidt het bij het Belgische filiaal van Chaabi. "De islamitische financiën omvatten honderden teksten die het moslimrecht interpreteren voor de huidige economische realiteit", legt consultant Mohamed Boulif uit in La Libre Belgique. Speculatie verboden Onder meer speculatie is verboden, net als investeren in bewapenings- of tabaksindustrie, of in bedrijven met "te veel schulden". De bank moet ook heel precies kunnen zeggen waarin het geld van de klant geïnvesteerd is. 1.000 miljard dollar Voormalig minister van Financiën Didier Reynders was eerder voorstander van het islamitisch bankieren; zijn opvolger Steven Vanackere heeft er zich nog niet over uitgelaten. De activa van het islamitisch bankieren werden in 2011 geschat op 1.000 miljard dollar, verspreid over 350 instellingen in 80 landen. (Belga/EE)