In februari klokte het inflatiecijfer af op 3,39 procent. Energieprijzen niet meegerekend, stijgt de inflatie van 1,70 procent in februari naar 1,75 procent in maart.

Vooral de prijsverhogingen voor benzine, diesel, huisbrandolie, aardgas, elektriciteit, brood en granen en buitenlandse reizen stuwden de index hoger. De lagere prijzen voor snijbloemen en groenten hielden de opwaartste trend enigszins in bedwang.

De spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen werd in maart niet overschreden. Volgens het Planbureau gebeurt dat in april. In dat geval stijgen de sociale uitkeringen in mei met 2 procent en de wedden van het overheidspersoneel in juni.

In februari klokte het inflatiecijfer af op 3,39 procent. Energieprijzen niet meegerekend, stijgt de inflatie van 1,70 procent in februari naar 1,75 procent in maart. Vooral de prijsverhogingen voor benzine, diesel, huisbrandolie, aardgas, elektriciteit, brood en granen en buitenlandse reizen stuwden de index hoger. De lagere prijzen voor snijbloemen en groenten hielden de opwaartste trend enigszins in bedwang. De spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen werd in maart niet overschreden. Volgens het Planbureau gebeurt dat in april. In dat geval stijgen de sociale uitkeringen in mei met 2 procent en de wedden van het overheidspersoneel in juni.