De kerninflatie - energie- en voedselprijzen buiten beschouwing gelaten - steeg in april met 1,3 procent op jaarbasis. De energieprijzen gingen in april met 2,2 procent hoger in vergelijking met maart. Benzine werd 3,3 procent duurder, voedsel 0,4 procent.

Ondanks de oplopende voedsel- en energierekeningen die de modale Amerikaan in de bus krijgt, kan het toenemende vertrouwen op de arbeidsmarkt de consumentenbestedingen op peil houden. Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), ging er eerder al vanuit dat de prijsstijgingen van tijdelijke aard zijn.

Volgens Jim O'Sullivan, chief economist bij MF Global Inc. in New York, zal de Fed verheugd zijn de kerninflatie op te zien veren, maar ligt het tempo waartegen dat gebeurt allicht te hoog. De Fed houdt tot nader order vast aan de lage rente van 0 tot 0,25 procent en het inkoopprogramma van obligaties ter waarde van 600 miljard dollar.

bloomberg

De kerninflatie - energie- en voedselprijzen buiten beschouwing gelaten - steeg in april met 1,3 procent op jaarbasis. De energieprijzen gingen in april met 2,2 procent hoger in vergelijking met maart. Benzine werd 3,3 procent duurder, voedsel 0,4 procent.Ondanks de oplopende voedsel- en energierekeningen die de modale Amerikaan in de bus krijgt, kan het toenemende vertrouwen op de arbeidsmarkt de consumentenbestedingen op peil houden. Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), ging er eerder al vanuit dat de prijsstijgingen van tijdelijke aard zijn.Volgens Jim O'Sullivan, chief economist bij MF Global Inc. in New York, zal de Fed verheugd zijn de kerninflatie op te zien veren, maar ligt het tempo waartegen dat gebeurt allicht te hoog. De Fed houdt tot nader order vast aan de lage rente van 0 tot 0,25 procent en het inkoopprogramma van obligaties ter waarde van 600 miljard dollar.bloomberg