In juni bedroeg de inflatie nog 2,26 procent. De stijging deze maand is in de eerste plaats een gevolg van de hogere prijzen voor benzine, diesel en huisbrandolie.

De aardolieproducten waren in augustus samen goed voor meer dan 80 procent van de indexstijging tussen juli en augustus. Voorts werden vis, kleding, restaurants en cafés, brood en granen, melk, kaas en eieren en alcoholhoudende dranken duurder.

Prijsdalingen waren er voor groenten, elektriciteit en vakantiedorpen.

De gezondheidsindex, die gebruikt wordt voor de berekening van de spilindex, steeg in augustus met 0,26 punt tot 119,47 punten. De spilindex is niet overschreden. (Belga/BO)

In juni bedroeg de inflatie nog 2,26 procent. De stijging deze maand is in de eerste plaats een gevolg van de hogere prijzen voor benzine, diesel en huisbrandolie. De aardolieproducten waren in augustus samen goed voor meer dan 80 procent van de indexstijging tussen juli en augustus. Voorts werden vis, kleding, restaurants en cafés, brood en granen, melk, kaas en eieren en alcoholhoudende dranken duurder.Prijsdalingen waren er voor groenten, elektriciteit en vakantiedorpen. De gezondheidsindex, die gebruikt wordt voor de berekening van de spilindex, steeg in augustus met 0,26 punt tot 119,47 punten. De spilindex is niet overschreden. (Belga/BO)