De kerninflatie, dus zonder voeding en energie, steeg tegenover september met 0,3 procent. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 6,3 procent. Ook dat is een vertraging tegenover september.

Onder meer medische diensten en tweedehandswagens werden vorige maand goedkoper in de VS. Huisvesting daarentegen stijgt nog altijd flink in prijs. Analisten verwachten dat de Fed volgende maand de rente opnieuw zal verhogen, maar met slechts 50 basispunten, in plaats van 75 vorige keer.

De Dow Jones-beursindex reageerde alvast positief en steeg voor opening met meer dan 800 basispunten, terwijl de Amerikaanse langetermijnrente zakte. Door de lager dan verwachte inflatiezal de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) minder fors moeten ingrijpen, zo luidt redenering.

Analisten verwachten dat de Fed volgende maand de rente opnieuw zal verhogen, maar met slechts 50 basispunten, in plaats van 75 vorige keer.

De kerninflatie, dus zonder voeding en energie, steeg tegenover september met 0,3 procent. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 6,3 procent. Ook dat is een vertraging tegenover september. Onder meer medische diensten en tweedehandswagens werden vorige maand goedkoper in de VS. Huisvesting daarentegen stijgt nog altijd flink in prijs. Analisten verwachten dat de Fed volgende maand de rente opnieuw zal verhogen, maar met slechts 50 basispunten, in plaats van 75 vorige keer.De Dow Jones-beursindex reageerde alvast positief en steeg voor opening met meer dan 800 basispunten, terwijl de Amerikaanse langetermijnrente zakte. Door de lager dan verwachte inflatiezal de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) minder fors moeten ingrijpen, zo luidt redenering.Analisten verwachten dat de Fed volgende maand de rente opnieuw zal verhogen, maar met slechts 50 basispunten, in plaats van 75 vorige keer.