Het gaat om een vertraging tegenover juli, toen de inflatie 0,2 procent bedroeg. Vooral energieprijzen drukken de inflatie naar beneden.

De inflatie was negatief in elf van de negentien eurolanden, terwijl de hoogste inflatie werd gemeten in Malta (1,4 procent), Oostenrijk (0,9 procent) en België (0,8 procent).

Eurostat
© Eurostat

De inflatie in de eurozone op jaarbasis steeg in mei voor het eerst in zes maanden boven nul procent. De Europese Centrale Bank (ECB) mikt op een inflatie van net geen 2 procent.

In de hele Europese Unie (met 28 landen) daalde de inflatie van 0,2 procent in juli naar 0,0 procent in augustus. (Belga/NS)

Het gaat om een vertraging tegenover juli, toen de inflatie 0,2 procent bedroeg. Vooral energieprijzen drukken de inflatie naar beneden. De inflatie was negatief in elf van de negentien eurolanden, terwijl de hoogste inflatie werd gemeten in Malta (1,4 procent), Oostenrijk (0,9 procent) en België (0,8 procent). De inflatie in de eurozone op jaarbasis steeg in mei voor het eerst in zes maanden boven nul procent. De Europese Centrale Bank (ECB) mikt op een inflatie van net geen 2 procent. In de hele Europese Unie (met 28 landen) daalde de inflatie van 0,2 procent in juli naar 0,0 procent in augustus. (Belga/NS)