De inflatie in de eurozone is in juni, net als in mei, op 0,5 procent uitgekomen. Dat blijkt uit eerste ramingen van het Europese statistiekbureau Eurostat. De Europese Centrale Bank verlaagde deze maand de rente in de hoop de inflatie aan te wakkeren.

Een lichte stijging van de energiekosten (+0,1 procent) en de kost van diensten (+1,3 procent) stond tegenover dalende prijzen voor voeding, alcohol en tabak (-0,2 procent).

ECB-voorzitter Mario Draghi liet begin juni al verstaan dat de centrale bank bereid is "ongebruikelijke instrumenten" in te zetten tegen de lage inflatie. (Belga/MI)

De inflatie in de eurozone is in juni, net als in mei, op 0,5 procent uitgekomen. Dat blijkt uit eerste ramingen van het Europese statistiekbureau Eurostat. De Europese Centrale Bank verlaagde deze maand de rente in de hoop de inflatie aan te wakkeren.Een lichte stijging van de energiekosten (+0,1 procent) en de kost van diensten (+1,3 procent) stond tegenover dalende prijzen voor voeding, alcohol en tabak (-0,2 procent). ECB-voorzitter Mario Draghi liet begin juni al verstaan dat de centrale bank bereid is "ongebruikelijke instrumenten" in te zetten tegen de lage inflatie. (Belga/MI)