Voor de volledige Europese Unie bedraagt de inflatie op jaarbasis 1,9 procent (tegenover 2 procent in mei). België ligt met een inflatiecijfer van 2,7 procent boven het Europese gemiddelde, en scoort daarmee het op één na hoogste cijfer in de eurozone, na Griekenland (5,2 procent).

Ierland en Estland tekenen een negatieve inflatie op van respectievelijk -2 procent en -1,6 procent. Ook in Nederland (0,2 procent) en Slovakije (0,7 procent) bleef de prijsevolutie bijzonder gunstig.

Gemiddeld werden in Europa vooral transport, alcohol en tabak duurder, terwijl telecom en cultuur relatief goedkoper werden.

Voor de volledige Europese Unie bedraagt de inflatie op jaarbasis 1,9 procent (tegenover 2 procent in mei). België ligt met een inflatiecijfer van 2,7 procent boven het Europese gemiddelde, en scoort daarmee het op één na hoogste cijfer in de eurozone, na Griekenland (5,2 procent). Ierland en Estland tekenen een negatieve inflatie op van respectievelijk -2 procent en -1,6 procent. Ook in Nederland (0,2 procent) en Slovakije (0,7 procent) bleef de prijsevolutie bijzonder gunstig. Gemiddeld werden in Europa vooral transport, alcohol en tabak duurder, terwijl telecom en cultuur relatief goedkoper werden.