Analisten rekenden op een stagnering van het inflatiecijfer. Met 2,8 procent blijft het inflatiecijfer in april boven het streefdoel van (net onder) 2 procent dat de Europese Centrale Bank (ECB) vooropstelt.

Eurostat maakte vrijdag ook bekend dat de werkloosheidgraad in de eurozone in maart net als in februari op 9,9 procent afklokte. In vergelijking met maart 2010 is de werkloosheid gedaald. Toen bedroeg de werkloosheidsgraad nog 10,1 procent.

Begin mei komt de ECB bijeen om het monetaire beleid uit te stippelen. Verwacht wordt dat de centrale bank vasthoudt aan de basisrente van 1,25 procent.

Analisten rekenden op een stagnering van het inflatiecijfer. Met 2,8 procent blijft het inflatiecijfer in april boven het streefdoel van (net onder) 2 procent dat de Europese Centrale Bank (ECB) vooropstelt.Eurostat maakte vrijdag ook bekend dat de werkloosheidgraad in de eurozone in maart net als in februari op 9,9 procent afklokte. In vergelijking met maart 2010 is de werkloosheid gedaald. Toen bedroeg de werkloosheidsgraad nog 10,1 procent. Begin mei komt de ECB bijeen om het monetaire beleid uit te stippelen. Verwacht wordt dat de centrale bank vasthoudt aan de basisrente van 1,25 procent.