De inflatie in de eurozone is in januari gestegen naar 1,4 procent, tegenover 1,3 procent in december, meldt Eurostat vrijdag. De Europese Centrale Bank mikt op een inflatiecijfer op middellange termijn van onder maar dicht bij 2 procent, maar dat cijfer wordt al maanden niet meer gehaald. In oktober bedroeg de inflatie zelfs maar 0,7 procent in de eurozone. In de hele EU is de inflatie hoger: 1,7 procent in januari.

De laagste inflatie werd in januari vastgesteld in Italië (0,4 procent), Cyprus (0,7 procent), Denemarken (0,80 procent) en Portugal (0,80 procent).

De hoogste cijfers noteerde Eurostat in Hongarije (4,7 procent), Roemenië (3,9 procent), Tsjechië (3,8 procent) en Polen (3,8 procent). België zit volgens de berekeningen van het statistiekbureau met 1,4 procent op het gemiddelde van de eurozone.

De inflatie in de eurozone is in januari gestegen naar 1,4 procent, tegenover 1,3 procent in december, meldt Eurostat vrijdag. De Europese Centrale Bank mikt op een inflatiecijfer op middellange termijn van onder maar dicht bij 2 procent, maar dat cijfer wordt al maanden niet meer gehaald. In oktober bedroeg de inflatie zelfs maar 0,7 procent in de eurozone. In de hele EU is de inflatie hoger: 1,7 procent in januari. De laagste inflatie werd in januari vastgesteld in Italië (0,4 procent), Cyprus (0,7 procent), Denemarken (0,80 procent) en Portugal (0,80 procent). De hoogste cijfers noteerde Eurostat in Hongarije (4,7 procent), Roemenië (3,9 procent), Tsjechië (3,8 procent) en Polen (3,8 procent). België zit volgens de berekeningen van het statistiekbureau met 1,4 procent op het gemiddelde van de eurozone.