De beperkte stijging van het prijspeil in de eurolanden werd vooral gedrukt door de prijzen van energie en brandstoffen. Door de sterke daling van de olieprijs lagen die aanzienlijk lager dan in juli 2014.

Voedingsmiddelen werden wel duurder.

De inflatie, de maatstaf voor de mate waarin prijzen stijgen, ligt nog altijd ver onder het streefdoel van de Europese Centrale Bank (ECB) van bijna 2 procent.

In de eerste maanden van 2015 zakte de inflatie zelfs tot lager dan nul procent, wat aangeeft dat het prijspeil daalt. Sinds mei nemen de prijzen in de eurolanden gemiddeld weer heel licht toe.

De kerninflatie, die geen rekening houdt met de beweeglijke prijzen van voedsel en energie, steeg afgelopen maand licht, naar 1 procent. Die graadmeter bereikte in maart met 0,6 procent een voorlopig dieptepunt.

Eurostat geeft bij de eerste raming van de inflatie in juli geen cijfers van afzonderlijke landen. (Belga/BO)

De beperkte stijging van het prijspeil in de eurolanden werd vooral gedrukt door de prijzen van energie en brandstoffen. Door de sterke daling van de olieprijs lagen die aanzienlijk lager dan in juli 2014.Voedingsmiddelen werden wel duurder. De inflatie, de maatstaf voor de mate waarin prijzen stijgen, ligt nog altijd ver onder het streefdoel van de Europese Centrale Bank (ECB) van bijna 2 procent. In de eerste maanden van 2015 zakte de inflatie zelfs tot lager dan nul procent, wat aangeeft dat het prijspeil daalt. Sinds mei nemen de prijzen in de eurolanden gemiddeld weer heel licht toe. De kerninflatie, die geen rekening houdt met de beweeglijke prijzen van voedsel en energie, steeg afgelopen maand licht, naar 1 procent. Die graadmeter bereikte in maart met 0,6 procent een voorlopig dieptepunt. Eurostat geeft bij de eerste raming van de inflatie in juli geen cijfers van afzonderlijke landen. (Belga/BO)