In september van dit jaar lag de inflatie lager dan de analistenverwachtingen, die gemiddeld gerekend hadden op 1,0 procent. Ongeveer drie jaar geleden - in november 2016 - lag de inflatie met 0,6 procent nog lager.

Een inflatie van 1 procent ligt ook vandaag ver onder de doelstelling van de Europese Centrale Bank (ECB), die mikt op een inflatie van net onder de 2 procent. In augustus bedroeg de inflatie nog 1,0 procent.

De lage inflatie in september is voornamelijk te wijten aan een daling op jaarbasis van 1,8 procent van de energieprijzen. Volatiele energieprijzen en prijzen van onbewerkte voedingsmiddelen niet meegerekend, steeg de kerninflatie van 1,1 procent in augustus tot 1,2 procent in september.

In september van dit jaar lag de inflatie lager dan de analistenverwachtingen, die gemiddeld gerekend hadden op 1,0 procent. Ongeveer drie jaar geleden - in november 2016 - lag de inflatie met 0,6 procent nog lager.Een inflatie van 1 procent ligt ook vandaag ver onder de doelstelling van de Europese Centrale Bank (ECB), die mikt op een inflatie van net onder de 2 procent. In augustus bedroeg de inflatie nog 1,0 procent. De lage inflatie in september is voornamelijk te wijten aan een daling op jaarbasis van 1,8 procent van de energieprijzen. Volatiele energieprijzen en prijzen van onbewerkte voedingsmiddelen niet meegerekend, steeg de kerninflatie van 1,1 procent in augustus tot 1,2 procent in september.