De hoogste prijsstijging wordt genoteerd voor energie (3 procent), gevolgd door voeding, alcohol en tabak (2,1 procent), diensten (1,2 procent) en industriële goederen uitgezonderd energie (0,5 procent).

De inflatie blijft met andere woorden te zwak voor de beleidsmakers. De Europese Centrale Bank streeft immers een inflatie van net onder 2 procent na. Dat inflatiepeil beschouwt de ECB als prijsstabiliteit.

De onderliggende inflatie, waarbij energie en voeding, alcohol en tabak niet meegerekend worden, kwam vorige maand uit op 0,9 procent. Ook in november 2017 was dat 0,9 procent.

De hoogste prijsstijging wordt genoteerd voor energie (3 procent), gevolgd door voeding, alcohol en tabak (2,1 procent), diensten (1,2 procent) en industriële goederen uitgezonderd energie (0,5 procent). De inflatie blijft met andere woorden te zwak voor de beleidsmakers. De Europese Centrale Bank streeft immers een inflatie van net onder 2 procent na. Dat inflatiepeil beschouwt de ECB als prijsstabiliteit. De onderliggende inflatie, waarbij energie en voeding, alcohol en tabak niet meegerekend worden, kwam vorige maand uit op 0,9 procent. Ook in november 2017 was dat 0,9 procent.