Volgens een eerste raming van het Europese statistiekbureau Eurostat bedraagt de inflatie 1,5 procent op jaarbasis. In maart bedroeg het inflatiecijfer nog 1,4 procent. Het cijfer in april komt niet als een verrassing, want was voorspeld door analisten.

Het inflatiecijfer werd hoger gestuwd door duurdere energie. De afgelopen drie maanden stegen de energieprijzen namelijk met 16 procent.

Het statistiekbureau Eurostat gaf vrijdag ook nieuwe werkloosheidscijfers vrij. De werkloosheidsgraad in de eurozone klokt in maart net als in februari af op 10 procent. De werklooshiedsgraad in de eurozone blijft zo op het hoogste peil sinds augustus 1998.

In maart 2009 bedroeg de werkloosheidsgraad in de 16 landen van de eurozone 9,1 procent. In de 27 landen van de Europese Unie (EU) bedraagt de werkloosheidsgraad 9,6 procent in maart, wat eveneens overeenstemt met het cijfer in februari. Een jaar eerder was dat 8,5 procent.

Volgens Eurostat telde Europa in maart 23,13 miljoen werklozen, van wie 15,8 miljoen in de eurozone.

Volgens een eerste raming van het Europese statistiekbureau Eurostat bedraagt de inflatie 1,5 procent op jaarbasis. In maart bedroeg het inflatiecijfer nog 1,4 procent. Het cijfer in april komt niet als een verrassing, want was voorspeld door analisten. Het inflatiecijfer werd hoger gestuwd door duurdere energie. De afgelopen drie maanden stegen de energieprijzen namelijk met 16 procent. Het statistiekbureau Eurostat gaf vrijdag ook nieuwe werkloosheidscijfers vrij. De werkloosheidsgraad in de eurozone klokt in maart net als in februari af op 10 procent. De werklooshiedsgraad in de eurozone blijft zo op het hoogste peil sinds augustus 1998. In maart 2009 bedroeg de werkloosheidsgraad in de 16 landen van de eurozone 9,1 procent. In de 27 landen van de Europese Unie (EU) bedraagt de werkloosheidsgraad 9,6 procent in maart, wat eveneens overeenstemt met het cijfer in februari. Een jaar eerder was dat 8,5 procent. Volgens Eurostat telde Europa in maart 23,13 miljoen werklozen, van wie 15,8 miljoen in de eurozone.