De inflatie in de eurozone bedroeg in november 2017 1,5 procent, tegenover 1,4 procent in oktober. Daarmee bevestigt het Europees statistiekbureau een eerdere voorlopige raming van eind november.

Een jaar geleden, in november 2016, bedroeg de inflatie in de eurozone 0,6 procent. De inflatie in de Europese Unie klokte in november van dit jaar af op 1,8 procent tegenover 1,7 procent in oktober.

De laagste inflatie werd afgelopen maand geregistreerd in Cyprus (0,2 procent), Ierland (0,5 procent) en Finland (0,9 procent). Estland (4,5 procent), Litouwen (4,2 procent) en het Verenigd Koninkrijk (3,1 procent) noteerden de hoogste inflatie.

Ondanks de lichte toename in november ligt de inflatie in de eurozone nog steeds onder het streefcijfer van - net onder de - 2 procent dat de Europese Centrale Bank (ECB) als wenselijk beschouwt.

De kerninflatie - de prijzen voor energie, voeding, alcohol en tabak niet meegerekend - in de eurozone bedroeg in november 0,9 procent.

inflatie eurozone november 2017, eurostat
inflatie eurozone november 2017 © eurostat
De inflatie in de eurozone bedroeg in november 2017 1,5 procent, tegenover 1,4 procent in oktober. Daarmee bevestigt het Europees statistiekbureau een eerdere voorlopige raming van eind november.Een jaar geleden, in november 2016, bedroeg de inflatie in de eurozone 0,6 procent. De inflatie in de Europese Unie klokte in november van dit jaar af op 1,8 procent tegenover 1,7 procent in oktober. De laagste inflatie werd afgelopen maand geregistreerd in Cyprus (0,2 procent), Ierland (0,5 procent) en Finland (0,9 procent). Estland (4,5 procent), Litouwen (4,2 procent) en het Verenigd Koninkrijk (3,1 procent) noteerden de hoogste inflatie.Ondanks de lichte toename in november ligt de inflatie in de eurozone nog steeds onder het streefcijfer van - net onder de - 2 procent dat de Europese Centrale Bank (ECB) als wenselijk beschouwt.De kerninflatie - de prijzen voor energie, voeding, alcohol en tabak niet meegerekend - in de eurozone bedroeg in november 0,9 procent.