Het Belgische inflatiecijfer daalde van 3,37 procent in maart tot 3,18 procent in april. In februari klokte de inflatie nog af op 3,66 procent. Het inflatiecijfer zonder energieprijzen daalde licht van 2,32 tot 2,31 procent.

Benzine, verblijven in vakantiedorpen, aardappelen, vers fruit en boeken en schrijfgerief werden deze maand duurder. Het omgekeerde geldt voor buitenlandse reizen, verse groenten, gsm-gesprekken, snijbloemen en huisbrandolie.

Wie met een benzinewagen rijdt is de duurdere brandstof afgelopen maand allicht niet ontgaan. Motorbrandstoffen werden gemiddeld 1,1 procent duurder, benzine van het type eurosuper steeg zelfs met 3,1 procent. LPG-gas kostte dan weer 5,5 procent minder dan vorige maand, terwijl de dieselprijs licht daalde tot 0,6 procent.

De gezondheidsindex - producten zoals benzine, tabak en alcohol niet meegerekend - daalde in april met 0,02 punten tot 118,99 punten tegenover 119,01 punten in maart.

De spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen werd niet overschreden. (BO)

Het Belgische inflatiecijfer daalde van 3,37 procent in maart tot 3,18 procent in april. In februari klokte de inflatie nog af op 3,66 procent. Het inflatiecijfer zonder energieprijzen daalde licht van 2,32 tot 2,31 procent.Benzine, verblijven in vakantiedorpen, aardappelen, vers fruit en boeken en schrijfgerief werden deze maand duurder. Het omgekeerde geldt voor buitenlandse reizen, verse groenten, gsm-gesprekken, snijbloemen en huisbrandolie. Wie met een benzinewagen rijdt is de duurdere brandstof afgelopen maand allicht niet ontgaan. Motorbrandstoffen werden gemiddeld 1,1 procent duurder, benzine van het type eurosuper steeg zelfs met 3,1 procent. LPG-gas kostte dan weer 5,5 procent minder dan vorige maand, terwijl de dieselprijs licht daalde tot 0,6 procent.De gezondheidsindex - producten zoals benzine, tabak en alcohol niet meegerekend - daalde in april met 0,02 punten tot 118,99 punten tegenover 119,01 punten in maart. De spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen werd niet overschreden. (BO)