De inflatie in ons land is in maart voor de vijfde maand op rij gedaald, van 1,19 tot 1,11 procent. Dat meldt de Federale Overheidsdienst Economie.

Het is van februari 2010 geleden dat het inflatiecijfer - met 0,70 procent - nog lager lag. Het Planbureau mikt voor dit jaar op een inflatiecijfer van 1 procent.

De daling van het inflatiecijfer is te danken aan de goedkopere energie (-4,34 procent). De inflatie zonder energie is namelijk gestegen van 1,68 procent in februari tot 1,97 procent in maart.

De consumptieprijsindex klokt in maart 0,17 punt hoger af tot 122,19 punten. Deze maand werd meer betaald voor buitenlandse reizen, vlees, verse groenten en consumpties in restaurants en cafés. Snijbloemen en motorbrandstoffen werden goedkoper.

De spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen werd niet overschreden.

De inflatie in ons land is in maart voor de vijfde maand op rij gedaald, van 1,19 tot 1,11 procent. Dat meldt de Federale Overheidsdienst Economie.Het is van februari 2010 geleden dat het inflatiecijfer - met 0,70 procent - nog lager lag. Het Planbureau mikt voor dit jaar op een inflatiecijfer van 1 procent.De daling van het inflatiecijfer is te danken aan de goedkopere energie (-4,34 procent). De inflatie zonder energie is namelijk gestegen van 1,68 procent in februari tot 1,97 procent in maart. De consumptieprijsindex klokt in maart 0,17 punt hoger af tot 122,19 punten. Deze maand werd meer betaald voor buitenlandse reizen, vlees, verse groenten en consumpties in restaurants en cafés. Snijbloemen en motorbrandstoffen werden goedkoper.De spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen werd niet overschreden.