Dat de industriële productie in de 16 landen van de eurozone een terugval kent, komt als een verrassing. Analisten gepolst door Dow Jones rekenden op een vierde maandelijkse stijging op rij met 0,5 procent.

Enig lichtpunt uit het rapport van Eurostat is de herziening van het cijfer voor de maand mei. De stijging van de industriële productie in mei blijkt uiteindelijk 1,1 procent te bedragen in plaats van de oorspronkelijk geraamde 0,9 procent.

Op jaarbasis stijgt de industriële productie in de eurozone in juni 2010 met 8,2 procent in vergelijking met juni 2009. In de volledige Europese Unie (EU) blijft de industriële productie in juni stabiel in vergelijking met mei, maar stijgt ze met 7,7 procent op jaarbasis.

Het cijfer van de industriële productie wordt beschouwd als een bepalende indicator voor economische groei.

Dat de industriële productie in de 16 landen van de eurozone een terugval kent, komt als een verrassing. Analisten gepolst door Dow Jones rekenden op een vierde maandelijkse stijging op rij met 0,5 procent. Enig lichtpunt uit het rapport van Eurostat is de herziening van het cijfer voor de maand mei. De stijging van de industriële productie in mei blijkt uiteindelijk 1,1 procent te bedragen in plaats van de oorspronkelijk geraamde 0,9 procent.Op jaarbasis stijgt de industriële productie in de eurozone in juni 2010 met 8,2 procent in vergelijking met juni 2009. In de volledige Europese Unie (EU) blijft de industriële productie in juni stabiel in vergelijking met mei, maar stijgt ze met 7,7 procent op jaarbasis.Het cijfer van de industriële productie wordt beschouwd als een bepalende indicator voor economische groei.