Frankrijk zakt daarmee van de zesde naar zevende plaats van de grootste economieën ter wereld, blijkt uit de jongste rangschikking van de Wereldbank.

Het bbp van India bedraagt nu 2.597 miljard dollar, tegen 2.582 miljard voor Frankrijk, leren de meest recente cijfers.

De Indiase economie kent sinds halfweg 2017 een stevige groei, na een aantal krimpende kwartalen, als gevolg van hervormingsmaatregelen van de regering-Modi. Vooral de industrie scoort goed en ook de particuliere consumptie neemt toe.

Het IMF voorspelt dat de Indiase economie dit jaar groeit met 7,4 procent en met 7,8 procent volgend jaar. Op tien jaar tijd is het bruto binnenlands product van het land verdubbeld.

De Verenigde Staten blijven de grootste economie ter wereld, voor China, Japan, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Frankrijk zakt daarmee van de zesde naar zevende plaats van de grootste economieën ter wereld, blijkt uit de jongste rangschikking van de Wereldbank. Het bbp van India bedraagt nu 2.597 miljard dollar, tegen 2.582 miljard voor Frankrijk, leren de meest recente cijfers. De Indiase economie kent sinds halfweg 2017 een stevige groei, na een aantal krimpende kwartalen, als gevolg van hervormingsmaatregelen van de regering-Modi. Vooral de industrie scoort goed en ook de particuliere consumptie neemt toe. Het IMF voorspelt dat de Indiase economie dit jaar groeit met 7,4 procent en met 7,8 procent volgend jaar. Op tien jaar tijd is het bruto binnenlands product van het land verdubbeld. De Verenigde Staten blijven de grootste economie ter wereld, voor China, Japan, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.