In het tweede kwartaal van het Indiase boekjaar nam het bbp van de derde economie van Azië - na Japan en China - met 8,9 procent toe op jaarbasis. De economische groei ligt daarmee voor het derde kwartaal op rij boven de 8 procent. Analisten hielden rekening met een toename van 8,2 procent.

Vooral de industriële productie en de bouwsector stuwen het Indiase bbp hoger. Ook de landbouwproductie kent volgens de officiële statistieken een positief kwartaal.

De groeicijfers komen er op een moment dat de Indiase regering haar hulpprogramma afbouwt. Dat programma werd in het leven geroepen om de economie te beschermen tegen de gevolgen van de wereldwijde recessie.

In het tweede kwartaal van het Indiase boekjaar nam het bbp van de derde economie van Azië - na Japan en China - met 8,9 procent toe op jaarbasis. De economische groei ligt daarmee voor het derde kwartaal op rij boven de 8 procent. Analisten hielden rekening met een toename van 8,2 procent. Vooral de industriële productie en de bouwsector stuwen het Indiase bbp hoger. Ook de landbouwproductie kent volgens de officiële statistieken een positief kwartaal. De groeicijfers komen er op een moment dat de Indiase regering haar hulpprogramma afbouwt. Dat programma werd in het leven geroepen om de economie te beschermen tegen de gevolgen van de wereldwijde recessie.