Dat bericht de BBC donderdag. In het zog van Wen reizen maar liefst 400 Chinese bedrijven mee.

China is de belangrijkste handelspartner van India: het wederzijdse handelsverkeer bedraagt dit jaar zo'n 60 miljard dollar. De doelstelling is om tegen 2015 voor 100 miljard dollar handel te drijven, luidde het.

Bij het staatsbezoek werden al zo'n 50 overeenkomsten getekend tussen bedrijven uit onder meer de telecomsector, staal, energie, voeding en zeevaart. Het gaat om contracten ter waarde van 16 miljard dollar. Ter vergelijking: Amerikaanse bedrijven die recent bij het Indiase bezoek van president Barack Obama meereisden, sleepten voor 10 miljard dollar contracten in de wacht.

"Er is genoeg plaats in de wereld voor de ontwikkeling van zowel China als India en er zijn genoeg gebieden waarin we kunnen samenwerken", verklaarde Wen bij de ondertekening.

Tijdens het bezoek van de Chinese premier zullen ook heikele politieke kwesties aan bod komen, zoals de Indiase steun aan de Tibetaanse spirituele leider Dalai Lama en conflicten in het 4.000 kilometer lange grensgebied. Ook een mogelijke zetel voor India in de VN-Veiligheidsraad zou ter sprake komen.

Vrijdag reist Wen door naar Islamabad.

Dat bericht de BBC donderdag. In het zog van Wen reizen maar liefst 400 Chinese bedrijven mee. China is de belangrijkste handelspartner van India: het wederzijdse handelsverkeer bedraagt dit jaar zo'n 60 miljard dollar. De doelstelling is om tegen 2015 voor 100 miljard dollar handel te drijven, luidde het. Bij het staatsbezoek werden al zo'n 50 overeenkomsten getekend tussen bedrijven uit onder meer de telecomsector, staal, energie, voeding en zeevaart. Het gaat om contracten ter waarde van 16 miljard dollar. Ter vergelijking: Amerikaanse bedrijven die recent bij het Indiase bezoek van president Barack Obama meereisden, sleepten voor 10 miljard dollar contracten in de wacht. "Er is genoeg plaats in de wereld voor de ontwikkeling van zowel China als India en er zijn genoeg gebieden waarin we kunnen samenwerken", verklaarde Wen bij de ondertekening. Tijdens het bezoek van de Chinese premier zullen ook heikele politieke kwesties aan bod komen, zoals de Indiase steun aan de Tibetaanse spirituele leider Dalai Lama en conflicten in het 4.000 kilometer lange grensgebied. Ook een mogelijke zetel voor India in de VN-Veiligheidsraad zou ter sprake komen. Vrijdag reist Wen door naar Islamabad.